New year, old traditions: Fried Rice Muffin
Inspired by the old recipes of my grandmother that every December 13 for Saint Lucia ago arancini (strictly for women in Sicily!), I tried to prepare myself in the company.
not exactly a quick recipe, but give it to you because sometimes it's fun to cook slooow.
Ingredients for a dozen oranges :
500g Arborio rice 1 teaspoon saffron dissolved in a cup of warm water 3 eggs
50 g 50 g pecorino
breadcrumbs oil for frying salt and pepper
For the filling:
Ragout very dry meat (with or without peas) or
ripened cheeses cubes (like sweet cheese) cooked diced ham
Butter
Design:
Cook rice normally. Place in a container in the fountain by adding the cheese, saffron, the two beaten eggs, salt and pepper. Farlo cool it to work.
Once cooled, take a handful of rice and shape una mezza sfera dentro la quale si dovrà fare un piccolo avvallamento dove di metterà il ripieno scelto.
Unire un altro po' di riso e formare una palla. Pressare e chiudere molto bene.
Mia nonna fa gli arancini il giorno prima e poi li mette in frigo in modo tale che prendano più consistenza.
Il giorno della frittura basterà uscirle un'ora prima dal frigo, passarle nell'uovo e poi nel pangrattato e friggerle in olio bollente (meglio aiutarsi con una friggitrice) per qualche minuto e comunque fino a doratura.
E questo è il risultato!
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